HTML

"Akiknek a tökük ki van a BKV sztrájkkal!"

Utasok érdekeit nézzük!

Friss topikok

  • Akkor is sztrájkolok:-): HOPPÁ!!!Mindenkinek a figyelmébe ajánlanék egy mondatot a NYILT LEVÉLBŐL!Idézet:Két napja létrejöt... (2010.08.04. 12:13) Nyílt levél a sztrájkoló BKV szakszervezeteknek
  • Akkor is sztrájkolok: @BridgetBéjby: Milyen készenlétiről beszélsz te szerencsétlen zsilipszájú:-)Napi kétezer forintot ... (2010.08.03. 14:39) Sokat mondó válasz
  • Sevy: Üdv! Valaki megírhatná a T. BKV-nak, hogy a 3 napos kompenzációját dugja fel magának. 6 nap sztrá... (2010.01.20. 20:40) Zöld Szalag Mozgalom
  • hapcika: A 1989. évi VII. törvény 4.§ 2. bekezdés kimondja " az elégséges szolgáltatásról a sztrájkot mege... (2010.01.17. 17:38) A szakszervezet válasz levele
  • PiCiLáNy: Én Gyálon élek és teljesen el vagyok zárva a külvilágtól..Ez normális h mivel nem Pest ezért nem j... (2010.01.17. 15:37) Csatlakozz az utas-érdekképviseleti klubhoz!

Linkblog

Archívum

2010.01.17. 02:01 utaskepviselet

Sokat mondó válasz

Tisztelt Klub!
Természetesen továbbítjuk a többi 11 sztrájkoló szakszervezet felé kérésüket és bizonyára fontolóra is vesszük mindannyian.vAddig is kérem fogadják meg a Ikvai Úr és a Fővárosi Közgyűlés javaslatát (tudják ők nem fizetnek nekünk)
és használják ki a telekocsi rendszert és kéredzkedjenek be mások autóiba és ha van autójuk vegyenek fel idegeneket, ezzel megoldható szerintük a közlekedés. A 12000 BKV-s család is így közlekedik, jár munkába, iskolába stb.
Köszönjük türelmüket a sztrájkolók nevében.
 

14 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://utaskepviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr271678422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tünde69 2010.01.17. 10:20:32

könnyen mondják hogy kéredzkedjünk be más kocsijába maga beültetné a mai világba a saját családját. nem igen hiszem az meg hogy a maguk családja is úgy utazik mint mi azt nagyon kétlem állítom nekik biztosítva van a járat. mind aki sztrájkol ki kellene rúgni a francba majd meg tapasztalnia munkanélküli segély összegéből élni meg venni a majd tízezert forintos bérletet,mert úgye aza családjuknak ingyenes. A mai világban tegye össze a két kezét a BKV hogy van hová menni dolgozniuk. Mert az már nagy szó ha valaki tud dolgozni. maguknak nagyon sok juttatásuk van a fizetésen kívül s ezért amiért csak ülnek egy fülkében én 12órát robotolok beteg emberek ágya mellett nekem nagyobba felelősségem mint önöknek. sokkal nagyobb a kihívás mint önöknek. Ezért nagyon jó lenne ha észbe kapnának mielött az utasok sztrájkolnának nem vennénk bérletet meg jegyet egy hónapik akkor azt hiszem be fellegzet a Bkv nak így szerintem nekünk itt több szavazati jogunk van mert belőlünk élnek utasokból ami azt illeti már egy nagy családnak érdemesebb taxival menni mert olcsóbb minta BKV jegy ha ha vonattal megy akkor csak10%ot kell fizetni na jól gondolkodjanak el a le írtakon.

vatandar 2010.01.17. 10:27:50

A sztrájk Hazánkban nem megoldás. A z önök hozzáállása alapján az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok is sztrájkolhatnának, hiszen az ő fizetésük abszolútértékben sokszor még az önöké alatt is vannak. És akkor mondhatják, hogy tanitási és egészségügyi problémáikat oldják meg házon belül-merthogy a BKV-sok sem tudnak közelekedni. Sokkal jobb lenne egy kiterjedt petíció gyáűjtés, és egyéb más, nem a dolgozó lakosság ellenes módszer.

abel37 2010.01.17. 10:28:06

én ezt egyszerüen kezelném,mert a szakszervezeti vezetőket rúgnám ki elsőként a p.....ba.ugyanis ha jól utána olvasunk a médiákban nem igazán az átlag bkv-s fizetése érdekli őket,hanem a sajátjuk mellé plussz juttatás.csak hát ugye nagyon jól előtudják magukat és meggyőzik a szerencsétlent,hogy jobb lesz neki.egy dologra lennék kiváncsi ha lesznek ebből elbocsátások akkor a kedves szakszervezet majd kifizeti a kirúgot emberek havi bérét vagy a sztrájk időszakra járó jutattást???
erről nem beszélnek az átlag bkv-s dolgozok. majd jön a meglepetés fizetéskor.egyébként ha megnézzük európa szerte ez csak magyarországon müködik igy,mert itt ezt is meglehet tenni.más európai országba már rég elküldték volna őket melegebb éghajlatra.
nekünk utasoknak is vannak elvárásaink a menetrend és a megfelelő tisztaság.ezek után mi is majd jobban ügyelünk erre.ha lesz megfelelő szolgáltatás lesz majd vonaljegy és bérletvásárlás,de amig ezt nem tudják betartani addig majd mi is sztrájkolunk!!!!!!
BKV DOLGOZÓK HA VAN EGY KIS ESZETEK AKKOR FELVESZITEK A MUNKÁT ADDIG AMIG MÉG VAN MIT FELVENNI,MERT A VÉGÉN LEHET NEM 16EZRET BUKTOK.

VadászóCica 2010.01.17. 10:34:02

Üljek be más kocsijába?? Kössz az ajánlatot. Ha még nem tűnt volna fel, manapság nem szívesen vesznek fel stoppolókat. (És nem hinném,h mondjuk a kislányát beültetné egy idegen férfi mellé egy BKV-s család, vagy bármely másik...)
Menjek taxival? És miből fizessem,ha még diák vagyok és a családom épp munkanélküli?
Az ELŐBBI HOZZÁSZÓLÓnak: a buszvezetés városban nem olyan egyszerű,mint látszik. A forgalomba be- és kilépés és maga a vezetés komoly koncentrációt igényel.
De természetesen az ön betegápolói munkája sem egyszerű.

Shotogirl 2010.01.17. 11:57:16

Nekem volt akkora szerencsém, hogy pont a sztrájk elött lett felhozva az autom Pestre, de ha nem lenne fenn a héten sehova nem tudtam volna menni mivel a környékemen 1 buszjárat van de az se jár most. Mivel épp végzett egyetemista vagyok taxira nincs pénzem és nem is akarnék rá költeni, igy marad az auto. No persze az elfogyasztott benzint nekem senki nem tériti meg, sem azt hogy 6 napja nem tudom használni a bérletemet....igy dupla költségben vagyok. A telekocsirol meg annyit, hogy max az öreg néniket venném fel, vagy a nöket....ki tudja milyen abberált, sorozat gyilkos férfi ülne a kocsimba...Ekkora bizalom azért nincs a pesti emberekben egy más iránt...
Öszintén szolva én is meg tiltanám az összes KÖZ-ben dolgozónak a sztrájkot, bár az is tény hogy a sztrájk törvényünk elavult, és tele van hiányosságal. Még se akar senki foglalkozni vele, leszámitva az Ombusmant, de ö is mire megy ha a Parlament nem foglalkozik vele....
Abban is egyet értek az elöttem szolokkal, hogy a BKV-sek örüljenek neki hogy van melojuk....én például 3. hónapja keresek állást és semmi. Arról nem is beszélve hogy elnézve a pihenö szobájuk (csocsó, tv, számitogép....), melyik cégnél van ilyen pihenö szoba???? Vagy vegyük a fizetésüket....a tanárok, orvosok, tűzoltók, rendőrök, kevesebbet keresnek mint ök, pedig az orvosok vagy tanárok nyakában nagyobb felelösség van mint a BKV-soknak...
Javaslat, rugják ki az összes szakszervezeti vezetöt....amugy is minek 23 szakszervezet 1 városon belül???? Nevetséges az egész...

Silvi_H 2010.01.17. 14:47:52

Miután sokan elkezdtek szidni azért, hogy csatlakoztam ehhez a klubhoz, segítséget kértem tőlük - és úgy általában mindenkitől - , hogy eljuthassak legalább a napi orvosi kezelésekre, ha máshova nem is.... Persze jeleztem, hogy a közvetlen környezetemben másoknak is szükségük van ilyen segitségre, olyan helyekre eljutni, ahova most nem megy semmilyen BKV jármű, hisz nem mindenki képes kilométereket gyalogolni.... Érdekes, azóta SENKI nem ír nekem semmit az ügyben.... Na ennyit a "telekocsi" megoldásról.
A BKV-sok pedig - ezt igyekszem mindenütt jelezni - pontosan ismerik a felelősöket, ezen emberek folyamatos ellenőrzését, számonkérését kell megoldaniuk a szakszervezeteikkel vagy azok nélkül, nem pedig a náluk még rosszabb sorsú embereket hozni egyre lehetetlenebb helyzetbe. (ezt kellene tenni a MÁV-nál, a hivataloknál, az egészségügyben stb. is, mindenhol!)
Még valami: A sofőrök kötelessége ellenőrizni a jármű tisztaságát, az utasokat zavaró egyének eltávolítását a járműről (csövesek, részegek, hangoskodók, stb...), a menetidő pontos betartása, a megállók bemondása, a fűtés ill. légkondi üzemeltetése, stb... Ezekből ők mit teljesítenek???

PiCiLáNy 2010.01.17. 15:42:53

Én Gyálon lakom és teljesen el vagyok zárva a külvilágtól..Szerintem elég szemét dolog h a Pest közeli városokból egyáltalán nem jutunk el sehova!És az h valaki felvegyen..Először is nem feltétlen biztos h arra megy amerre nekem kell!Másodszor nem is biztos h felvenne,amien a magyar mentalitás!Harmadszor had ne nekem kelljen már kuncsorogni másoknak h ugyan vigyen már el,mikor kifizettem és megvettem a bérletemet!Jó lenne ha mostmár kicsit magukba szállnának és nem keserítenék meg az utasok életét mégjobban!!!

BridgetBéjby 2010.01.17. 20:53:16

Az egészben a legszomorúbb hogy a buszvezetők így is megkapják a készenléti díjjukat....el kell venni tőlük szépen azt is...nincs munka nincs pénz ! ! ! kiváncsi lennék meddig tartana a sztrájk....mellesleg megjegyezném,hogy ezzel a bkv lopja az utasok pénzét....ugyanis a bérletet megveszem....de már majdnem 1 hete nem tudok eljutni A-ból B-be....és igazolják a munkahelyemen ezeket a napokat...DE NEM FIZETIK ! ! ! a buszvezetők megérdemlik a készenléti díjjat???? én is dolgoznék.... mellesleg nem 160-200 ezerért ...SAJNOS....és mindenkit érint a válság..mások is kevesebbet kapnak....de a bkv-sok még így is jobban járnak....remélem ki lesz rúgva szép lassan az összes sztrájkoló....

arsenal71 2010.01.30. 20:15:52

@BridgetBéjby:

Nem irigykedni kell erre a keves penzre, lehet buszvezetokent dolgozni. Van felvetel! Nem a penz osszeget kell nezni, hanem a munka nehezseget. Vagy maga mar tudja, hogy milyen nehez buszt vezetni, mert mar vezetett 5000 km-t kisautoval? Vagy maga mar Picasso, mert kapott mar otost rajzoran?

arsenal71 2010.01.30. 20:41:32

@abel37:

Egesz Europaban a magyar buszvezeto keresi a legkevesebbet! Kulfoldon tudjak milyen nehez munka. Igaz ott nem is az irigyseg es a butasag beszel az emberekbol. Elvesztik a munkajukat? Maga fog buszt vezetni? Ha olyan jo dolguk van, maguk miert nincsenek ott?
Fontos a kozlekedes? Meg kellene fizetni. Ne mondja a berletarakat!! Nem a jarmuvezeto kapja meg. Nem nehez gondolkodni am, es arra haragudni aki tehet a helyzetrol.

arsenal71 2010.01.30. 20:51:47

@Silvi_H:

Hat nem kellene olyanrol irni, amihez nem ert. A buszvezeto Senkit nem tehet le a buszrol, nincs joga. Ellenorizheti a busz tisztasagat, de annyit tehet erte mint maga. Stb , stb.
Ez az oldal jo jellemrajza az orszagnak, mindenki jobban ert mindenhez, mint mas. Az irigyseg, a bosszuallas, nem gondolkodas. Meg sajnos a regi vicc, dogoljon meg a szomszed tehene. Nem szeretnek kilogni a sorbol, ezert kivanok maguknak egy nem hibas baleset utani tobb eves cirkuszt. Vallalat, rendorseg es birosag. Ha meg hibas a baleset ( mert a buszvezeto nem hibazhat, hiszen nem is ember) probaljak ki a bortont. Aztan lehet hulyesegeket irogatni, Kedves honfitarsaim.

Akkor is sztrájkolok 2010.08.03. 14:15:58

Szép napot.Na látom itt mindenki kioktatóan okos.Csak egy fülkében ülünk?????Valaki azon elgondolkozott ha mi hibázunk azért éveket osztogatnak?volt rá eset kedves okos hozzászoló társaim,hogy 62fokot mértünk a csak fülkében.Ti akarjátok nekünk elmagyarázni,hogy miként kell egy 15-tonnás autóbuszt vezetni a városban?Persze azt mindenki elfelejti,hogy életveszélyes buszokkal kell hazavinnünk a családtagjaitokat!!!!!Be kell ülni és ki kell próbálni.De addig ti ne oktassatok ki minket amíg fogalmatok sincs erről a munkárol.!!!!

Akkor is sztrájkolok 2010.08.03. 14:32:48

És most jön az,hogy én is vezetek nap mint nap a városban.Csak mi 18-méteres(csuklos a gyengébbek kedvéért)busszal tesszük ezt és 150-emberrel a hátunk mögött!Csecsemők idősek iskolából hazatérő gyerekek,akiket a szüleik várnak otthon.És én azt hiszem 100%-ban rajtunk mulik,hogy hazajutnak.Mint már az előbb írtam mi csak egyszer hibázhatunk,ti max a fönök leszúrása után ujrakezditek.Ha én figyelmetlen vagyok minimum 3-évig nem látom a családom!És még pár hozzászólás az előttem szólokhoz!A csövest illetve a részeget a sofőr nem teheti le,mivel mert csöves vagy részeg attól még lehet jegye,bérlete!De én még emlékszem gyerek koromban,hogy felszált egy részeg és az utasok lökték le a buszról.Kedves hozzánemértő hozzászoló:Ezt önök generálták,az emberek,mivel önök viselik el.Ha én minden csövesnék illetve részegnél kiszállnék a fülkéből nem dolgoznék egész nap.Tehát nem ránk kéne haragudni melósokra,,kedves megértő"embertársaim,hanem a bkv-ra,mivel a kezükben a döntés.Ezt nem mi,hanem ők tették magukkal.És a fizetésről annyit,hogy nekem a 220-ból 103-ezer a járulékaim,ezért ti ne magyarázzatok akik létminimummal adóztok!És ez a különbség az én és a ti munkátok között,ha ti nem dogoztok kutyát nem érdekli,ha mi nem megbénul a város,akkor ki tesz többet a városért????

Akkor is sztrájkolok 2010.08.03. 14:39:39

@BridgetBéjby: Milyen készenlétiről beszélsz te szerencsétlen zsilipszájú:-)Napi kétezer forintot kaptak a szakszervezettől,amit ők fizettek be havonta a szrájk alapba.Te túliskolázott:-)))
süti beállítások módosítása